Sinan Özyurt

İmam Gazzâlî’den Gençlere Öğütler

Amelsiz ilim, ilimsiz de amel olmaz. Günahlardan uzaklaştırmayan ve ibadete sevk etmeyen ilim, cehennem ateşinden de korumaz.

Bir Kurtuluş Çağrısı: Ezan

Ezanlar bizi namaza, zikre, kulluğa ve dirilişe davet ediyor. Bir sala ile noktalanacak hayatımızı hangi ilkeler doğrultusunda yaşamamız gerektiğini öğretiyor. Tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi darbecilere, zalimlere karşı direnişin sembolüdür ezanlar ve salâlar.

Samimiyet ve Gayret Ehli Bir Ağabey: Bahattin Yıldız

Bize Allah için var olmayı, mücadele etmeyi, yılmamayı, dostluğu, kardeşliği öğreten bir önderdi o. Ümmetin yetimlerine sahip çıkmayı, gariplerle ilgilenmeyi, gençlerle birlikte olmayı, derdimizi sevmeyi, samimiyetle gayret etmeyi miras bıraktı bize.

Sevmek, Ama Nasıl?

Peygamber Efendimiz (s.a.s) “Allah güzeldir, güzelliği sever.”[5] buyurarak Allah’ın sevgisini kazanmanın güzellikten geçtiğine işaret eder. Mümin, adeta bir insan güzeli olmalıdır.

Ölüm Sana Gelinceye Dek...

Ubeydullah bin Cahş’ın ve eşi Ümmü Habibe’nin hayatı bir dersler ve ibretler tablosu olarak karşımızda durmaktadır. Bir tarafta belki basit gibi görülen alışkanlıkların yol açtığı bir felaket, diğer tarafta ise, bütün zorluklara rağmen sabretmenin sebat etmenin getirdiği bir saadet.

Ramazan Geldi

Ramazan geldi, sadece Rabbe yöneleceğimiz ve her şeyimizi O’na hasredeceğimiz vakitler getirdi bize. İtikâf günleri kıymetini bilenler için Allah’a adanmış zikir ve fikir günleri olacak. Kıyamla, rükûyla, secdeyle yeniden kendimize geleceğiz.

Sözlü Sınav

Kur’an, bizatihi kendisini sözün en güzeli olarak tanımlamaktadır[2]. Allah’a davet eden, salih ameller işleyen ve gerçekten ben Müslümanlardanım diyen kimsenin de en güzel sözlü insan olduğunu ifade etmektedir.
Subscribe to RSS - Sinan Özyurt